Whalebone

Whalebone biedt een IT-beveiligingsoplossing die is ontworpen om bedrijven te beschermen tegen online bedreigingen zoals malware, ransomware en phishing-aanvallen.

Beschermt tegen cyberbedreigingen met DNS Immunity – Blokkeert schadelijke domeinen en verwijdert ongewenst verkeer – Beschermt alle apparaten zonder software te hoeven installeren – Inclusief identiteitsbescherming en off-net bescherming

Onmiddellijke veiligheid voor alle gebruikers en apparaten – Geen installatie, alle apparaten zijn beschermd – Geen onderhoud of extra personeel nodig

Wat is Whalebone Immunity?

Whalebone Immunity biedt bedrijven en instellingen een essentiële beschermingslaag – volledige controle over het DNS-verkeer, ongeacht de grootte of complexiteit van hun netwerk. Meer dan 90% van de malware gebruikt DNS-resolutie op een bepaald punt in zijn levenscyclus, dus in deze laag kunt u aanvalsstrategieën tegenhouden die firewall-, eindpuntbeveiliging en andere traditionele beschermingsmethoden ontgaan.

De meeste organisaties hebben nog steeds geen directe controle over hun DNS-resolutie, noch controleren en filteren ze hun DNS-verkeer. Dit maakt ze kwetsbaar voor:

  • DNS-tunneling, dat wordt gebruikt om gegevens uit het netwerk te halen of om een schadelijke code te laten binnensluipen. Het werd bijvoorbeeld gebruikt in een van de grootste aanvallen van onze tijd – de SolarWinds aanval, die meer dan 18.000 bedrijven en instellingen trof, waaronder Microsoft, Cisco en delen van het Pentagon.
  • DGA (domain generation algorithms), die worden gebruikt om willekeurige domeinen te creëren die worden gebruikt voor communicatie met malware in het doelnetwerk, aangezien de traditionele methoden afhankelijk zijn van bedreigingsinformatiedatabases.
  • Malware die wordt afgeleverd door aanvallen via de toeleveringsketen, IoT-aanvallen en meer, omdat die manieren meestal de standaard beveiligingsstack ontwijken. Niettemin moeten alle apparaten DNS-resolutie gebruiken en kunnen ze dus op deze laag worden beschermd.

Meer info via deze link.