WE PROTECT OUR NETWORK

Stop de verspreiding!
Social distancing WERKT!

4 mei is de dag waarop we hebben gewacht, want veel bedrijven mogen nu weer open. Tenminste als ze kunnen voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen die onze overheid stelt. De belangrijkste eis is het bewaken van de ‘social distance’ tussen de medewerkers, die minstens 1,5 meter moet bedragen. Het garanderen van veilige werkomstandigheden brengt voor veel bedrijven grote uitdagingen met zich mee.

Daarom lanceren we vandaag in samenwerking met Kappa Data ProxiPass™: een oplossing die de ‘sociale afstand’ tussen medewerkers bewaakt en in kaart brengt.


Over het product

Onze oplossing is gebaseerd op Option’s CloudGate, een multifunctionele ivd-gateway uit onze portfolio. De ProxiPass-tool maakt gebruik van de CloudGate met een LoRaWan-interface aan de ene kant en een 4G-kaart aan de andere kant.

“ProxiPass™, eenvoudige sociale afstandsmonitoring voor bedrijven.”

Deze proximity tracing tool geldt voor elk individu op de werkplek en vereist een badge per persoon, die te allen tijde ter plaatse gedragen moet worden. Elke badge heeft 2 aparte functionaliteiten: Ten eerste bevat de persoonlijke badge een ‘buzzer’ die een geluid maakt wanneer mensen de minimale sociale afstand niet respecteren. Deze detectietechnologie is gebaseerd op Bluetooth. Zowel de timing als de afstandsstandaarden kunnen worden geprogrammeerd.

Ten tweede maakt ProxiPass™ gebruik van het LoRaWan-protocol en stuurt hierbij via de beveiligde gateway informatie door naar het centrale beheersplatform, waar alle gegevens worden verzameld en geanalyseerd.


Hoe het werkt

Op het proximity tracing platform kan de beheerder alle verzamelde informatie bekijken en krijgt hij een overzicht van mogelijke overtredingen van de beveiligingsregels. In het geval dat een van de medewerkers besmet blijkt te zijn, kan snel een overzicht worden gemaakt van de personen die in contact zijn geweest met deze besmette medewerker (vaak en voor langere tijd). In tegenstelling tot andere oplossingen is onze ProxiPass™ oplossing eenvoudig te installeren en zeer snel te gebruiken.

About the ProxiPass™

Elke mewerker, klant of bezoeker ontvangt een apparaat dat hij om zijn nek of in zijn broekzak draagt. Deze “wearables” zijn voortdurend op zoek naar andere apparaten in hun buurt. Zodra het inkomende Bluetooth-signaal van een apparaat in de buurt te sterk is, wordt de persoon ertoe aangezet om de sociale afstand te vergroten.


 

PRIVATE LORAWAN INFRASTRUCTURE

Dit alarm wordt ook direct via een Private LoRaWAN-verbinding naar een centraal gelegen Gateway in uw gebouw gestuurd. Via het bedrijfsnetwerk of 4G stuurt dit op zijn beurt het alarm door naar de ProxiPass™ Cloud applicatie.

In tegenstelling tot Wi-Fi en Bluetooth kan het LoRaWAN signaal al snel een draadloos bereik tot 500 meter ontwikkelen. Het bereik van de LoRaWAN kan eenvoudig worden gemeten, zelfs in zeer grote of complexe omgevingen en er kunnen extra Gateways worden geplaatst.


 

PorxiPass™ Applicatie
Beheersoftware met analyses, waarschuwingen, meldingen en alles wat u nog meer nodig hebt

De belangrijkste KPI’s voor de sociale afstandsregels zijn eenvoudig te controleren via een dashboard. Dankzij deze objectieve informatie kan uw onderneming een veilige werkomgeving garanderen. Ook kan meer gedetailleerde informatie over recente contacten tussen de apparaten en personen worden geraadpleegd en kan deze informatie cruciaal zijn om een snelle infectie te stoppen.