We protect our network – mei 2020

We protect our network
social distancing & proximity tracing tool voor bedrijven
4 mei is de dag waarop veel bedrijven mochten heropenen.
Tenminste als ze kunnen voldoen aan de nieuwe beveiligingseisen die onze overheid stelt.
De belangrijkste vereiste is het bewaken van de ‘sociale afstand’ tussen collega’s, die minimaal 1,5 meter moet zijn. Voor veel bedrijven zorgt het garanderen van veilige arbeidsomstandigheden voor grote uitdagingen.


Nieuw
Daarom lanceert The Network Factory samen met Kappa Data vandaag ProxiPass, powered by Kappa Data: een oplossing die de ‘sociale afstand’ tussen collega’s bewaakt en in kaart brengt.


Hoe werkt het?
De oplossing is gebaseerd op Option’s CloudGate, een multifunctionele IoT-gateway.
De ProxiPass-tool maakt gebruik van de CloudGate met enerzijds een LoRaWan-interface en anderzijds een 4G-kaart.


Samenwerking
Om de ProxiPass-oplossing te ontwikkelen, werkte Kappa Data samen met platformbouwer WMW. Via hun gespecialiseerde proximity tracing platform kan de beheerder het collectief van de bedrijfsgegevens bekijken en krijgt hij een overzicht van mogelijke inbreuken op de beveiligingsregels. In het geval dat een collega positief test op een infectieziekte, b.v. Covid-19, kan een overzicht van de contacten op het werk van deze persoon snel worden opgebouwd met behulp van het beheerplatform (evenals de frequentie en de duur van de contactmomenten)
 
In tegenstelling tot elke andere oplossing is de ProxiPass eenvoudig te installeren en zeer snel te gebruiken. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar https://tnfwebsites.com/we-protect-our-network/ of neem contact met ons op via de info knop.


“ProxiPass,
gemakkelijke monitoring
op sociale afstand
voor bedrijven.”

Deze proximity tracing tool is van toepassing op elk individu op de werkplek en vereist een badge per persoon, die altijd gedragen moet worden op locatie. Elke badge heeft 2 afzonderlijke functionaliteiten:
Ten eerste bevat de persoonlijke badge een ‘zoemer’ die geluid maakt wanneer mensen de minimale sociale afstand niet respecteren. Deze detectietechnologie is gebaseerd op Bluetooth. Zowel timing- als afstandsnormen kunnen worden geprogrammeerd.

Daarnaast maakt ProxiPass gebruik van het LoRaWan-protocol en verzendt hierbij informatie via de beveiligde gateway naar het centrale beheerplatform, waar alle gegevens worden verzameld en geanalyseerd.

Info aanvraag